2 weken geleden

Vandaag mochten Fay en ik deelnemen aan de therapie honden opleiding. Super leuke en leerzame dag gehad. Hoop nieuwe dingen geleerd, vooral in het coachen van kinderen. Met als resultaat dit prachtige plaatje van Fay die aan het werk was met een heel lief meisje! ... Meer bekijkenMinder bekijken

Vandaag mochten Fay en ik deelnemen aan de therapie honden opleiding. Super leuke en leerzame dag gehad. Hoop nieuwe dingen geleerd, vooral in het coachen van kinderen. Met als resultaat dit prachtige plaatje van Fay die aan het werk was met een heel lief meisje!

Reageer op Facebook

Wat gaaf, waar volg je deze opleiding ? Lijkt mij ook gaaf

2 weken geleden

Het Neusspel seizoen is weer gestart! Vanmiddag een super leuke privéles Neusspel met deze lieve en werklustige labrador. Wil je ook eens kennismaken met Neusspel? Er zijn verschillende mogelijkheden zoals een privéles, -workshop of een duo workshop. Neem eens een kijkje op mijn website voor meer informatie www.praktijkvoorhondengedrag.nl/Neusspel
Bellen of mailen mag ook altijd 😃
... Meer bekijkenMinder bekijken

Het Neusspel seizoen is weer gestart! Vanmiddag een super leuke privéles Neusspel met deze lieve en werklustige labrador. Wil je ook eens kennismaken met Neusspel? Er zijn verschillende mogelijkheden zoals een privéles, -workshop of een duo workshop. Neem eens een kijkje op mijn website voor meer informatie www.praktijkvoorhondengedrag.nl/Neusspel 
Bellen of mailen mag ook altijd 😃

Reageer op Facebook

Lydia Olgers-Overbeek, dit is leuk voor Lotje!!!

Zeker Margot!! Echt iets voor Lotje!!

Praktijk voor Hondengedrag heeft een bericht gedeeld.
Praktijk voor Hondengedrag

1 maand geleden

Alweer de spijker op z'n kop HondenLot
Ik adviseer altijd een lijn tussen de 2 en 3 meter, afhankelijk van de hond, de omgeving en zijn geleider.Wist je dat (naast vele andere factoren die gedrag kunnen beïnvloeden) het type hondenriem en de lijnhantering ook een enorme invloed kunnen hebben op het gedrag van een aangelijnde hond? 


Wanneer ik in dierenwinkels kom dan check ik altijd even het aanbod voor honden en keer op keer denk ik verbaasd: “Waarom zie ik toch alleen die 1.20 tot 1.80m riemen?” 
Wanneer ik vraag naar een wat langere hondenriem dan komen ze vervolgens aanzetten met lijnen van 10 meter zonder handvat ofzo.. Heus ook ontzettend functioneel in bepaalde omstandigheden, maar in het dagelijks leven, voor een kort rondje in een woonwijk of wanneer ik op bezoek ga bij mijn cliënten, dan heb ik andere wensen.

Ik wil liever niet een te korte riem, maar ik wil ook weer niet een te lange, maar ik wil wel gewoon IETS LANGER…
In onderstaande afbeelding leg ik uit waarom ik dit adviseer.

Gelukkig heb ik onlangs voor mijn cliënten een hele fijne oplossing kunnen vinden. Namelijk een samenwerking met Driemzz, waardoor ik vanaf nu ter plekke riemen kan aanbieden die passen bij mijn adviezen. Driemzz kan namelijk riemen maken op basis van jouw wensen, op maat! Ik laat ze dus zelf maken. Niet alleen het materiaal, de lengte en de kleur kan ik kiezen, maar ook de grootte van de musketon en dat vind ik geweldig. Voor kleinere hondjes is een kleine musketon namelijk veel prettiger..

Wil je meer lezen over de invloed van de hondenriem op gedrag, check dan dit artikel: hondenlot.nl/gedragstherapie/hondenriem.html

Wil jij ook graag in contact komen met Driemzz voor een op maat gemaakte riem voor jouw hond? Check dan: hondenlot.nl/diensten/hondenriem.html
Of neem direct contact op via een mail naar HondenLot@Driemzz.nl

© HondenLot
... Meer bekijkenMinder bekijken

Alweer de spijker op zn kop HondenLot 
Ik adviseer altijd een lijn tussen de 2 en 3 meter, afhankelijk van de hond, de omgeving en zijn geleider.
Praktijk voor Hondengedrag heeft een bericht gedeeld.
Praktijk voor Hondengedrag

1 maand geleden

Mag jouw hond het weten?

"Laat dat!"
"Weg daar!"
"Niet doen!"
"Néé!"

Zeg eens eerlijk... hoe reageer jij als jouw hond zijn neus ergens insteekt?

Het verbaast mij dagelijks hoe honden beperkt worden in het gebruik van hun neus. Zodra hij zijn neus op iets richt, staat de baas op scherp. Wij mensen vinden daar wat van en meestal vinden we het niet goed.

En dat is jammer.
Een grote gemiste kans, vind ik zelfs.

Want de neus is voor de hond extreem belangrijk. Via zijn neus vergaart hij de meeste informatie. Via zijn neus kan hij inschatten wat er aan de hand is, of de situatie oké is, waar je bent geweest en wat er nú is.

Zijn neus gebruikt hij net als wij onze ogen en oren gebruiken. Als wij ergens binnenkomen, iemand ontmoeten of er komen nieuwe spullen in huis, gebruiken wij onze ogen en oren om informatie te verschaffen. De hond gebruikt als eerste zijn neus.

Hem verbieden zijn neus te gebruiken, staat gelijk aan onze oren en ogen afplakken. Best naar toch? Als je bedenkt wat dat met je doet...

Interessant is dat we in hondenactiviteiten de hondenneus graag aan het werk zetten. Hersenwerk, speuren en detectie zijn populair. Maar zodra de neus zich meldt in het dagelijks leven kijken we er opeens anders naar. Dan wordt het als lastig, ongewenst of zelfs vies ervaren.

Maar een hond heeft geur nodig om 'te weten'. Dus laat hem snuffelen. Altijd.

Geef hem de kans om te snuffelen aan de inhoud van een boodschappentas, op gepaste afstand aan eten dat op tafel staat, in een kastje wat open gaat, onder de staart van een andere hond als deze dat oké vindt, aan een struikje vol hondenpies, aan een versgedraaide hondendrol, aan jassen van bezoek, aan handen waarmee je net je boterham hebt gegeten... Laat je hond snuffelen en geef hem informatie.

En je zult zien, dat hij met die informatie beter kan functioneren. Net als jij dat kan als je weet wat er is. Als je weet wat je kunt verwachten.

Informatie is belangrijk om goed te kunnen functioneren en anticiperen op het nú en het geeft houvast in nieuwe situaties in de toekomst. En dat zorgt er weer voor dat je hond sneller kan ontspannen en beter in zijn vel zit.

Daarom, beste baas, laat je hond snuffelen, laat hem weten wat er is.

#weeseenwijzebaas

Marleen van Baal
Hond InZicht

*delen van het bericht met bronvermelding is toegestaan en wordt gewaardeerd
... Meer bekijkenMinder bekijken

Praktijk voor Hondengedrag heeft een bericht gedeeld.
Praktijk voor Hondengedrag

2 maanden geleden

Mooi! Heb realistische verwachtingen van je pup 🙂Pups van 10 weken oud zijn 70 dagen oud. In die 70 dagen hebben ze bij hun moeder van alles geleerd. Ze zijn ook weggehaald bij alles wat vertrouwd is, hun moeder, hun nestgenoten, vertrouwde omgeving...alles. Binnen aan paar weken alleen thuis kunnen blijven, rustig/braaf zijn en altijd 'luisteren' is een enorme opgave voor die kleine frummels.

Vergeet niet dat ze baby zijn! Heb geduld met je pup. Ze hebben zoveel te leren en hebben al zo ontzettend veel meegemaakt. Het getuigt van hun ontzettende veerkracht dat ze zich zo snel aanpassen aan onze levens. Houd je verwachtingen realistisch door de leeftijd van je pup in gedachten te houden! Het enige dat ze nodig hebben is tijd, begrip en liefdevolle begeleiding.
... Meer bekijkenMinder bekijken

Mooi! Heb realistische verwachtingen van je pup :)
Praktijk voor Hondengedrag heeft een bericht gedeeld.
Praktijk voor Hondengedrag

2 maanden geleden

Op vrijdag 29 maart geef ik een workshop Neusspel waarvan de volledige opbrengst ten goede komt aan Guus. Wil je meer weten over Guus en waarom hij onze hulp zo hard nodig heeft? Kijk dan het filmpje hieronder. Guus is groot fan van de Neusspel lessen en komt graag een kijkje nemen tijdens de les. Laten we hopen dat Guus snel weer langs de zijlijn staat!Beste allemaal,
onze mascotte van de locatie Bergambacht is op dit moment heel ziek (zie film hieronder). Hij is aangevallen door een hond. Hij is door de beste vogelarts van Nederland geopereerd en vecht hard om beter te worden. Het is echter nog kritiek.
Een heleboel lieve mensen hebben een donatie gedaan en dat is hartverwarmend!! Mijn lieve collega Kim Noordermeer van Praktijk voor Hondengedrag heeft aangeboden om een workshop Neusspel te organiseren waarbij de volledige opbrengst naar de dierenartsrekening van Guus gaat!! Wil je dus en iets goeds EN iets leuks doen?? Schrijf je dan nu in door een mailtje te sturen naar info@hetkwispelaartje.nl

De workshop zal gegeven worden op 29 maart van 19:00 tot 22:00.

Wat is Neusspel?
Neusspel werkt met voorwerpen die de geur van de eigenaar bevatten, waardoor het de band tussen jou en je hond versterkt. Met geurstokjes wordt de hond uitgedaagd om te leren zoeken in zijn omgeving. Dat kan zowel binnen als buiten en is geschikt voor beginnende en juist gevorderde honden. Belangrijk! Een hond die wordt uitgedaagd en tevreden is, zal veel minder snel gedragsproblemen vertonen.
De workshop bestaat uit 4 onderdelen die gedurende de workshop behandeld worden: de theorie, het Neusspel Speuren, Neusspel Zoeken en Neusspel Huiskamerzoeken. Met dit concept maak je je hond mentaal moe. Dat is belangrijk, want naast lichamelijke beweging heeft een hond ook mentale uitdagingen nodig. Tien minuten Neusspel is voor je hond net zo vermoeiend als een lange wandeling.

De workshop duurt ongeveer 3 uur en kost € 55 per deelnemende combinatie (locatie: Nieuwerkerk), je ontvangt een eigen Neusspel doosje met daarin een aantal geurvoorwerpen en een handig workshop boekje met daarin alle oefeningen uitgeschreven. Na de workshop kun je zelfstandig verder aan de slag met de neus van je hond. Interesse? Aanmelden kan via info@hetkwispelaartje.nl

Waarom Neusspel?

- Mentale uitdaging voor je hond
- Meer zelfvertrouwen
- Groter probleemoplossend vermogen
- Vermoeiender dan een lange wandeling
- Geschikt voor honden met een fysieke beperking
- Geschikt voor oudere honden en honden met een maatje meer
- Uitermate geschikt om thuis te doen bij slecht weer
- Kan bijdragen aan een betere binding tussen eigenaar & hond

Wij hebben er zin in!!

Voor het hele verhaal van Guus:
youtu.be/wrI3dSDueEY
... Meer bekijkenMinder bekijken

Video image

3 maanden geleden

Het is de afgelopen tijd een beetje stil op mijn pagina maar ik zit zeker niet stil! Het is eigenlijk doorlopend druk en daardoor vergeet ik zo af en toe een update te plaatsen. Het goede nieuws is dat ik ook voor het jaar 2019 weer geaccrediteerd ben als Kynologisch instructeur bij het SPPD. ... Meer bekijkenMinder bekijken

Het is de afgelopen tijd een beetje stil op mijn pagina maar ik zit zeker niet stil! Het is eigenlijk doorlopend druk en daardoor vergeet ik zo af en toe een update te plaatsen. Het goede nieuws is dat ik ook voor het jaar 2019 weer geaccrediteerd ben als Kynologisch instructeur bij het SPPD.
Praktijk voor Hondengedrag heeft een foto gedeeld.
Praktijk voor Hondengedrag

4 maanden geleden

Leer je hond de muilkorf aan, je weet nooit wanneer je er eentje nodig hebt 😉Lovers in Muzzles 😍
(Don’t Tucker and his girlfriend Whizbee look dashing?!)
.
Still to this day when I suggest to someone we muzzle train their dog, I frequently get the response “oh I don’t want it to come to that”. What people don’t realize is that a muzzle doesn’t deem your dog aggressive, but it can be an excellent management tool. Whether your dog over corrects other dogs, eats things they shouldn’t, plays too hard, uses their mouth in ways they shouldn’t, or needs more space. Muzzles can be a great way to keep everyone safe. Muzzles keep your dog safe, other dogs safe, and people safe.
A muzzle doesn’t equal a bad dog, a muzzle equals a good owner.
.
Let’s hear it for the muzzled up pups and their responsible owners!
Even if your dog doesn’t *need* a muzzle, I highly encourage you to condition your dog to one! You never know when your dog might have to wear a muzzle. Oakley has never needed one, but can happily wear one!
... Meer bekijkenMinder bekijken

Leer je hond de muilkorf aan, je weet nooit wanneer je er eentje nodig hebt 😉

Reageer op Facebook

Bv in Oostenrijk verplicht in openbare ruimtes.

Mmm ik heb toch zo mijn bedenkingen. Maar moet er bij zeggen dat ik me er ook niet zo in hebt verdiept

Praktijk voor Hondengedrag heeft een bericht gedeeld.
Praktijk voor Hondengedrag

4 maanden geleden

Dank je wel weer HondenLot voor deze prachtige maar vooral nuttige illustratie!Voor de laatste tien dagen van 2018 wens ik iedereen die met honden samenleeft die doodsbenauwd raken van de gevolgen van vuurwerk: heel veel sterkte!!

Je beklemmend bedreigd voelen door onvoorspelbare lichtflitsen, plots gesis, geknetter en keiharde knallen gecombineerd met giftige dampen en schadelijk afval.. Volkomen begrijpelijk, zou je denken. Als je empathie kunt tonen voor àlle levende wezens, dan vraag je je waarschijnlijk geregeld af: waar zijn die mensen mee bezig? Wat ontzettend zonde en droevig dat ze alleen hun eigen belevingswereld als het centrum van het universum kunnen zien.... Toch hoef ik ook weer niet per se die 'partie poeper' te zijn die die mensen hun geweldige, eigen feestjes niet gunt, dus tegen hen zeg ik: maak er vooral iets leuks, moois en gezelligs van en: GENIET!😊

Ik blijf in elk geval zeer hoopvol en blijf enthousiast, omdat ik zie dat er steeds meer adviezen gegeven worden die het welzijn van honden ten goede kunnen komen. Ik hoop dat die adviezen en inzichten steeds meer mensen zullen blijven bereiken en dat de kwaliteit van leven (voor àl het levende) zich verder blijft verbeteren.

🍾Dikke proost op iedereen die zich hiervoor inzet!❣️

Ik herhaal graag ook nog even: Angst is geen gedrag, lees dat hier; hondenlot.nl/gedragstherapie/angst.html

© HondenLot

⚠️Delen vanaf deze post en pagina is toegestaan en wordt zeer gewaardeerd!💞
Downloaden/bewaren/opslaan/kopiëren/screenshots/uploaden maakt inbreuk op auteursrecht.📵
... Meer bekijkenMinder bekijken

Dank je wel weer HondenLot voor deze prachtige maar vooral nuttige illustratie!
Meer bekijken