Neusspel voor honden

Wil jij je hond mentaal blijven uitdagen en nieuwe dingen aanleren, maar weet je niet goed hoe? Dan is Neusspel een uitkomst! Met dit concept leer je jouw hond verschillende speur- en zoekspelletjes zonder dat er steeds naar snoepjes wordt gezocht. Bij de Praktijk voor Hondengedrag kun je een korte training volgen om samen met je hond aan de slag te gaan.

Sinds juni 2017 ben ik gediplomeerd instructeur Neusspel.

Wat is Neusspel?

Neusspel werkt met voorwerpen die de geur van de eigenaar bevatten, waardoor het de band tussen jou en je hond versterkt. Met geurstokjes wordt de hond uitgedaagd om te leren zoeken in zijn omgeving. Dat kan zowel binnen als buiten en is geschikt voor beginnende en juist gevorderde honden. Belangrijk! Een hond die wordt uitgedaagd en tevreden is, zal veel minder snel gedragsproblemen vertonen.

Vier onderdelen

Neusspel bestaat uit 4 onderdelen en wordt aangeboden bij de Praktijk voor Hondengedrag in Utrecht. De cursus bestaat uit 4 delen: de theorie, het Neusspel Speuren, Neusspel Zoeken en Neusspel Huiskamerzoeken. Met dit concept maak je je hond mentaal moe. Dat is belangrijk, want naast lichamelijke beweging heeft een hond ook mentale uitdagingen nodig. Tien minuten Neusspel is voor je hond net zo vermoeiend als een lange wandeling.

Lesvormen

Er zijn verschillende lesvormen mogelijk voor Neusspel. De Praktijk voor Hondengedrag biedt lessen aan in kleine groepjes van maximaal 4 honden, maar het kan ook als individuele of duo-workshop worden gegeven. Na de lessenreeks of workshop ben je zelfstandig in staat om zoek- en speurspelletjes met je hond te doen. Je krijgt ook je eigen Neusspel pakket met onder meer 3 verschillende geurvoorwerpen en een lesboekje waarin alle oefeningen staan.

Heb je interesse in Neusspel? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een afspraak. Bij voldoende animo start iedere 6 weken een nieuwe groep.

Neusspel Utrecht

Neusspel Utrecht

Waarom Neusspel:

  • Mentale uitdaging voor je hond
  • Meer zelfvertrouwen
  • Groter probleemoplossend vermogen
  • Vermoeiender dan een lange wandeling
  • Geschikt voor honden met een fysieke beperking
  • Geschikt voor honden met een maatje meer
  • Uitermate geschikt om te doen bij slecht weer
  • Kan bijdragen aan een betere binding tussen eigenaar & hond